top of page
maker (1).jpg

De Nederlandse​ consumentenbond voerde onlangs een studie uit waarbij ze prijzen vergeleken tussen de offline winkels, en de online winkels, zoals de Nederlandstalige Amazon. Is online winkelen bij de shopping gigant echt goedkoper? Over het algemeen spaar je inderdaad geld uit door te winkelen via Amazon. De precieze korting hangt af van de categorie  (Bron).

Een studie van de consumentenbond onderzocht of online winkelen bij Amazon goedkoper is dan offline winkelen. In het onderzoek werden gemiddelde prijzen vergeleken voor meer dan 900 verschillende producten. Ze concludeerden dat over het algemeen goedkoper was om via Amazon.be te winkelen. 


Het prijsverschil is sterk afhankelijk van de product groep. Het grootste prijsverschil vind je voor verzorgingsproducten, zoals dagcrème en zeep, die tot % goedkoper is via Amazon. Ook huishoudartikelen zoals afwasmiddel ben je beter af online, waar je gemiddeld 20% uitspaart.

Daartegenover, hoef je voor electronica niet op Amazon te snuiseren. Computer apparatuur, keukenapparaten en ook telefonie is slechts 1 tot 3% goedkoper. Tot slot blijkt dat één categorie zelfs 1% duurder is op Amazon ten opzichte van de offline winkels: kleine huishoudelijke apparaten koop je beter niet online!

Tot slot moet je ook de verzendkosten van €+-5 in rekening brengen voor kleine aankopen.

Conclusie: online winkelen loont, in het bijzonder wanneer je grote volumes aanschaft.

Is Amazon goedkoper winkelen?

Makeup Store

Amazon lanceert zijn Prime formule ook in Amazon België en Nederland. Dit pakket omvat een onbeperkte gratis levering van pakketjes in België. Daarbij krijgt de klant ook een video aanbod vergelijkbaar met Netflix ter berschikking. 

Het Amazon Prime pakket wordt aangeboden aan een introductieprijs van 3,99 euro per maand. Dit komt overeen met een jaarlijkse prijs van 49 euro. Het is bovendien mogelijk de service eerst uit te testen, in een proefperiode van 30 dagen.

 

Klanten die Amazon Prime hebben, betalen geen verzendkosten meer op de bezorging. Dit geldt voor alle websites van Amazon, inclusief Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Je kan van deze service gebruik maken voor een ongelimiteerd aantal pakjes. Bovendien zullen deze pakketjes reeds de volgende dag bij jou aan de deur staan pronken. 

Tot slot krijgen Prima klanten ook diensten zoals online opslagcapaciteit voor foto’s, toegang tot Twitch (game-community), Amazon’s koopjesdag ‘Prime Day’ en exclusieve aanbiedingen.

Probeer Amazon Prime voor 30 dagen gratis hier.

Amazon Prime in België

Amazon Prime nu ook in België

Amazon zag zijn omzet in het eerste kwartaal sterk aangroeien. Dat meldde de internetgigant aan het slot van Q1 in een handelsbericht. Het bedrijf zag ondervond een flinke stijging van online shoppers, evenals en grotere vraag naar de cloud services van het beursgenoteerde bedrijf.

Ten op zichte van een jaar eerder, kon Amazon rekenen op een omzetgroei van 43 procent, tot ruim 51 miljard dollar. De winst van de onderneming dit kwartaal steeg tot 1,6 miljard dollar. Deze resultaten werden positief ontvangen door de aandeelhouders van Amazon. Het aandeel stond fors hoger na de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Deze positieve resultaten zijn welkom voor Jeff Bezos en het management. De laatste tijd ligt Amzazon onder vuur van de Amerikaanse president Donald Trump. Die beschuldigt het de multinational van oneerlijke concurrentie, omdat het onvoldoende zou betalen aan de Amerikaanse postdienst voor zijn pakketbezorgingen en kleine winkeliers in de VS zou schaden. 

Sterk Q1 voor Amazon

Sterk Q1 voor Amazon

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Amazon een Prime Day, de hoogdag van de Amerikaanse e-commerce. Goed voor het bedrijf, maar ook goed voor de consument. Die dag worden er massaal kortingen aangeboden. Uiteraard kan je ook genieten van Amazon koopjes in het Nederlands.

Op 'Prime Day' krijgen de Premium leden van het platform, Prime-leden genoemd, toegang tot unieke aanbiedingen. Vorig jaar werden op dit event ruim 100 miljoen producten verkocht.

Gek genoeg duurt de Prime day niet één dag, maar de volledige 48u. Dat is welgeteld een halve dag langer koopjes jagen dan vorig jaar.

 

Uiteraard biedt Amazon naast de Verenigde staten, deze Prime day ook in België aan. Daarnaast kunnen ook Prime leden in Frankrijk, Nederland en Duitsland van de deals profiteren.

Amazon Prime Day start in België op 15 juli.

Twee weken Prime Day

primeday.jpg

Amazon gaat de concurrentie aan met Netflix in het speeld veld van de de online streaming diensten. De Prime service is nu ook beschikbaar in België.

 

Wanneer het aankomt op streamen, is de meest bekende speler Netflix. De Prime Instant Video Service heeft een zeer vergelijkbare service. Waar Netflix beschikt over bekende eigen series zoals House of Cards en Stranger Things, voorziet Amazon de gebruiker van Transaparent en Bosch. Andere exclusieve Amazon-reeksen is bijvoorbeeld The Grand Tour, de nieuwe reeks van Jeremy Clarkson van Top Gear.

In het bijzonder in de Verenigde Staten wordt Prime alsmaar meer beschouwd als een concurrent voor Netflix. Wat betreft het Belgische aanbod, is er nog geen verdere informatie bekend, aldus een vertegenwoordiger van Amazon Europe.

De grote fans konden konden vorig jaar al gebruik maken van Prime Video in België. Door gebruikt te maken van de Franse Amazon website, kon je in Europa al Prime Video's bekijken. De liefhebbers konden toen echter nog niet op Nederlandstalige ondertitels rekenen. 

Prime of Netflix?

Jeremy Clarson op Amazon Prime

Amazon is zijn eerste thuisrobot aan het ontwikkelen. Later dit jaar zouden de eerste prototypes getest worden door werknemers in hun persoonlijke leefomgeving. Dat schrijft Bloomberg.

De robot is voorlopig gedoopt als 'Vesta' door het lab waar hij ontwikkeld wordt, namelijk Lab126. Dit departement ontwikkelde eerder ook andere succesvolle Amazon producten, zoals de e-reader Kindle, de Fire Phone en de Echo-luidspeker.

Het is nog niet helemaal duidelijk over welke functionaliteiten de robot van Amazon precies zou beschikken. Naar verluid zou het een mobiele versie van de spraakassistent Alexa worden, die mensen van informatie voorziet in huis op plekken waar geen Echo-speaker berschikbaar is.

Prototypes van de robot beschikken over camera's en beeldverwerkingssoftware. Bloomberg schrijft dat ze door huizen kunnen navigeren "zoals een zelfrijdende auto dat doet". Het project werd enkele jaren geleden reeds opgestart. Prototypes worden begin 2019 mogelijk bij de eerste gebruikers buiten het bedrijf getest.

Thuisrobot in de maak

Amazon werkt aan een thuisrobot
bottom of page